moderkaka

Ännu ett fall av bussonani

Posted in Nyheter by kaptenkrut on januari 13, 2010

Runt lunchtid under tisdagen körde en buss i Viskan av misstag av vägen och kraschade rakt in i ett garage, samtliga tre passagerare klarade sig dock oskadda. Istället för att svänga i den korsning som bussen färdades mot så fortsatte bussen rakt framåt genom snö för att sedan hamna i det tomma garaget.

Chauffören skyllde på att bussens bromsar inte fungerat, men misstankar riktas nu mot att mannen ifråga varit upptagen med att skicka textmeddelanden med sin telefon samtidigt som han masturberat vid ratten. Astrid Bouvin 63, som befann sig på bussen berättar om skräckfärden;
– Vi var på väg ned från en backe mot en korsning och hastigheten var rätt hög, jag var lite rädd och alla vi passagerare tittade lite nervöst på varandra som för att bekräfta att det gick lite snabbt.

– Från förarplatsen hördes stånkande ljud som sedan övergick i ett högt brölande, precis efter det så körde bussen av vägen och vi plöjde genom snön och rakt in i det tomma garaget. Som tur var så skadade vi oss alla oskadda, snön på marken måste ha tagit en hel del av farten från oss.

En mamma vars barn regelbundet nyttjar busslinjen för att ta sig till skolan berättar;
– Jag blev alldeles kall härom dagen när mina barn som åker med skolskjutsen mellan Erikslund och Ånge har sett hur busschauffören sitter och smsar under färd. Det har hänt vid flertal tillfällen vilket gör mej rädd att låta dem åka buss. Tänk om det händer något?

Händelsen tycks ha sitt ursprung i ett domstolsbeslut fattat av Högsta domstolen i december förra året då rätten frieade en busschaufför för att han skickat textmeddelanden och onanerat våldsamt samtidigt som han framfört sin buss bussen. Rätten kom fram till att chauffören inte är ansvarig för hur han styr bussen eller passagerarnas säkerhet utan att det är bussbolaget som stå för det ansvaret.

Efter domslutet tycks det nu som att Sveriges alla busschaufförer ser det som sin rätt att få skicka textmeddelanden och onanera samtidigt som de utför sitt yrke.

Källa: svenskbladet.se

Läs även: Chaufförens förklaring till lastbilsolyckan: ”Jag onanerade”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: