moderkaka

Döda kaniner från Kungsholmen ska serveras i skolmatsal

Posted in Nyheter by kaptenkrut on oktober 14, 2009
Saxat från: Svenskbladet.se

Det blev ramaskri under veckan när Stockholms stad offentliggjorde att man låtit frysa ned ca 6000 ihjälskjutna kaniner varpå man sedan låtit ett värmeverk i Karlskoga i elda upp dem och omvandla dem till värmeenergi.

Kaniner på Kungsholmen ar en vanlig syn och trots avskjutningen på runt  6000 kaniner per år räknar man med att en stam om 500-600 kaniner återstår, detta hundratal kaniner är mer än tillräckligt för att stammen ska växa till en liknande storlek nästa år. Avskjutningen anses som en nödvändighet för att hålla nere kaninstammen, bibehålla växtligheten på Kungsholmen samt förebygga trafikolyckor.

Hanteringen av de döda kaninerna har dock väckt ont blod hos flera Stockholmare;
– Jag besöker bara min gamla sjuka mamma en gång i månaden, jag hälsar inte på mina arbetskollegor när jag kommer till jobbet om morgonen. Men däremot har jag ett jävligt stort samvete för dessa små söta kaniner, det är ren skandal att man behandlar djur såhär, kommenterar Agnes Schurfitou 53 år.

Gunilla Svensson 32 håller med;
– Min 10-åriga dotter är väldigt upprörd, vet ni vad det här påminner mig om, ja det vet ni redan såklart, detta är samma sak som Hitler och nazisterna gjorde mot folk. Sköt dem och eldade upp dem bara för att de var mjuka och goa och vägrade äta kött och rätta in sig som alla andra!

Efter detta folkuppror lett av djurvänner och trettonåriga småflickor har nu Stockholms stad fått förändra sin hantering av de döda djuren;
– Att bränna dessa redan döda kaniner var för grymt, nu kommer vi istället att finna andra användningar for dem inom kommunen. De kommer bland annat att användas som värmeisolering i kommunala byggnader såsom åldersomshem och idrottshallar, en del kaniner kommer även att serveras som skolmat i några av kommunens många skolbespisningar, kommenterar Nils Skoglundh, kommunal tjänsteman ansvarig för hantering av avfall.

– Sen så kommer det såklart att bli många kaniner över, berättar Skoglundh, dessa kommer vi att samla ihop i en enorm stinkande formlös ruttnande kötthög som sakta får upplösas av sig självt.

– Vår första hantering med frysning och förbränning var korkad, jag vet inte riktigt vad vi tänkte när vi införde den, tillägger Bengt Skoglundh.

http://www.svenskbladet.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: