moderkaka

Broder Daniel Forever i K Special

Posted in Allmänt, Musik, Nyheter, Video by kaptenkrut on oktober 7, 2009

Broder Daniel Forever (saxat från svt.se)

Broder Daniel är ett av Sveriges mest mytomspunna band. I dokumentären följer vi medlemmarna när de återförenas och repeterar inför sin avskedskonsert under sommaren 2008. En sista spelning inför tiotusentals gråtande fans.

Få rockband har ens varit i närheten av den ställning Broder Daniel haft i Sverige. Vare sig de möttes av kärlek eller förakt fortsatte de att brinna med en glöd som slutligen inte ens den mest hårdnackade kritiker kunde bortse från. Men trots framgångarna fick de ständigt kämpa för att få vara sig själva, för att få vara annorlunda.

Broder Daniel Forever följer bandets medlemmar när de återförenas och repeterar under två känsloladdade månader sommaren 2008. Två månader som kulminerar med avskedsspelningen på Way Out West-festivalen i Göteborg.

Dokumentären är ett närgånget porträtt som likt musiken blandar det vackra med det vemodiga. Det är bandets egna ord och farväl fångade av filmarna Kristian Bengtsson, Fredrik Wenzel och Henrik Hellström.

Broder Daniel Forever fick ett varmt mottagande när den gick på bio i somras, och två av filmarna – Fredrik Wenzel och Henrik Hellström – är i dagarna dessutom aktuella med sin nya spelfilm Man tänker sitt som fått än mer lyriska recensioner. Fredrik Wenzel har tidigare gjort den guldbaggenominerade Farväl Falkenberg.

Svensk dokumentär från 2009.

Sändningstider: Broder Daniel Forever
SVT2 Fredag 2 okt 2009 kl 20.00
SVT2 Söndag 4 okt 2009 kl 12.45
SVT2 Onsdag 7 okt 2009 kl 23.00

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: